Biogassplattformen lanseres!

ARENDALSUKA: Biogassplattformen ble lansert på tirsdag 13. august kl.10. Pia Farstad von Hall, daglig leder i Biogass Norge la frem handlingsplanen i et fullsatt lokale.

Kilde: biogassnorge.no

 

Etter fremleggelsen inviterte Biogass Norge til politikerdebatt med Jone Blikra (Ap), medlem i Transport- og kommunikasjonskomiteen, Rasmus Hansson (MDG), medlem i Næringskomiteen, Solveig Schytz (Venstre) fylkesråd for plan, kulturminner, klima og miljø i Akershus og Marianne Frøystad Ånestad, Konserndirektør for Infrastruktur og sirkulær energi, Lyse.

Det er bransjens egen handlingsplan for økt produksjon og bruk av biogass. Norge trenger biogass for å nå klimamålene i tråd med forpliktelsene fra Parisavtalen. Biogass kutter utslipp, og er en problemløser for mange ulike sektorer. Samtidig er kortreist norsk biogass en grønn industri som kan gi minst 8 500 nye arbeidsplasser og bidra til lokal næringsutvikling. Med de rette tiltakene kan 30 nye industrianlegg etableres innen 2030. Biogass er en nødvendig del av omstillingen til et lavutslippssamfunn. Derfor står en samlet avfalls-, biogass-, transport, landbruks- og havbruksnæring bak Biogassplattformen. Det er en oppfølgning av notatet som bransjene la frem sammen i 2023.

-Nå har bransjen levert et forslag på hvordan få fart på produksjon og etterspørsel av biogass, samtidig som man satser på norsk bioøkonomi og skaper større verdier i hele verdikjeden. Nå finnes det ingen flere unnskyldninger, skal vi nå klimamålene trenger vi mer biogass, og det haster! sier Pia Farstad von Hall, daglig leder, Biogass Norge.

Last ned BIOGASSPLATTFORMEN her.