Det går alt for sakte

Barrierene som hindrer biogass må vekk, advarer toppsjefen i World Biogas Association.

Kilde: biogassbransjen.no

Over tre tusen deltakere fra 40 land deltok på den internasjonale biogasskonferansen «World Biogas Summit and Expo» i Birmingham i juli.

Et gjennomgangstema for konferansen var behovet for å få fortgang i oppskalleringen av biogassproduksjonen over hele verden.

 

Tempo må opp

«Selv om det skjer mye for biogass i modne markeder som det europeiske og amerikanske og i fremvoksende markeder som det brasilianske, sørafrikanske go indiske, skjer det langt fra raskt nok til å stoppe forurensningen av havene og metanutslippene fra organisk avfall som bidrar så sterkt til global oppvarming. Selv i modne markeder som Europa står overfor betydelige utfordringer for den eksponensielle, sikre og bærekraftige oppskaleringen av biogassindustrien som verden trenger», skriver direktør Charlotte Morton i World Biogas Association i sin oppsummering av konferansen.

Under konferansen lanserte WBA et program bestående av en rekke iniviativ som de mener må gjennomføres for å fjerne barrierene som hindrer en rask oppskallering av biogassproduksjon verden over. Programmet har fått sin egen emneknagg, #MakingBiogasHappen.

Felles regelverk

«Vi har ingen tid å miste dersom vi ønsker å holde den globale oppvarmingen under to grader», skriver Morton.

Programmet tar blant annet til orde for et globalt regelverk for biogass som setter lik politiske rammer for myndighetene og sørger for en raskere godkjenning av nye produksjonsanlegg.

Organisasjonen mener det største hinderet for en vekst i biogassproduksjon er mangelen på et regelverk for sertifiseringer som gjør det mulig å selge negative utslipp.